Kunstzinnige oefening 6: een zee-aanzicht tekenen

Kunstzinnige oefening van een zee-aanzicht in pastelkrijt. Afke Roggeveen. Kunstzinnige therapie / art therapy / Vaktherapie beeldend / beeldende therapie

Vanuit mijn praktijk voor Kunstzinnige therapie nodig ik je uit een relatief eenvoudige Kunstzinnige oefening met mij te doen. Het tekenen van een zee-aanzicht met (pastel)krijt. Ik was afgelopen week op een vroege ochtend even bij de zee, en ik wenste ook jullie een vleugje van die zee toe. Juist nu in deze coronatijd waardoor niet ieder zomaar naar de zee kan gaan. Toen herinnerde ik mij een citaat:

“Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee”.

Antoine de Saint-Exupery

Ik hoop dat ik met deze sfeer gerichte teken oefening je een beetje een ‘zeebeleving’ kan bieden, die je even in gedachten meeneemt naar de wijdsheid van de eindeloze zee. Want de herinnering en fantasie zijn door geen enkele maatregel in te dammen!

De video van deze kunstzinnige oefening is mogelijk gemaakt door Lievegoed.

Duur: een half uur tot een uur.

Materialen: stevig papier (A4 of A3), pastelkrijt/schoolbordkrijt/stoepkrijt, schilderstape en een theezeefje.

Kunstzinnige inspiratie zee aanzicht

Afke

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.