Over Afke Roggeveen

Afke Roggeveen - kunstzinnig therapeut en organisch vormgever
Afke Roggeveen (foto: Christi Wijnen)

Afke Roggeveen volgde haar opleiding tot Kunstzinnig therapeut (of: vaktherapeut beeldend / beeldend therapeut) aan de Hogeschool Leiden. Haar afstudeeronderzoek ging over de werking van specifieke boetseeroefeningen binnen de kunstzinnige therapie. Hierna heeft zij een Organisch vormgeefopleiding gedaan in Zutphen, bij Aardewerkplaats Amiel om haar passie voor het beeldhouwen verder vorm te geven. Ook leerde zij hier het gehele proces om beelden zelf in brons te gieten.

Vervolgens heeft Afke jaren lesgegeven aan (haar oude) opleiding Kunstzinnige therapie in Leiden. Zij gaf onder andere kunstlessen, gaf colleges in kunst- en cultuurontwikkeling, en zette zich in voor de kwaliteitszorg.

De afgelopen 4 jaar werkte Afke als Kunstzinnig therapeut bij de Borgstichting in Haarlem, onderdeel van Lievegoed. Dit is een antroposofisch dagbehandelcentrum voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Hier heeft zij met name veel gewerkt met klei en steen en is de meer lichaamsgerichte kunstzinnige therapievorm verder gaan ontwikkelen. Zij specialiseerde zich verder in bokscoaching als aanvulling op de lichaamsgerichte kunstzinnige therapie en trauma sensitieve ondersteuning. 

Sinds September 2020 heeft Afke de overstap gemaakt naar de nieuwe vestiging van Care to Change in Haarlem als kunstzinnig therapeut. Zij is gevraagd hier de nieuwe vestiging mede vorm te geven. In behandeling bij Care to Change krijgen mensen die vastgelopen zijn in het leven multidiciplinaire ondersteuning. 

In 2020 startte Afke haar eigen praktijk voor kunstzinnige therapie, als onderdeel van VlietZorg. Dit is een eerstelijnscentrum voor integratieve geneeskunde in Haarlem.

Ben je geïnteresseerd in een mogelijk therapeutisch traject? Neem dan gerust contact op. Of lees Afkes Beeldend Blog.