Over Afke Roggeveen

Afke Roggeveen (foto: Christi Wijnen)

Afke Roggeveen volgde haar opleiding tot Kunstzinnig therapeut (of: vaktherapeut beeldend / beeldend therapeut) aan de Hogeschool Leiden. Haar afstudeeronderzoek ging over de werking van specifieke boetseeroefeningen binnen de kunstzinnige therapie. Hierna heeft zij een Organisch vormgeefopleiding gedaan in Zutphen, bij Aardewerkplaats Amiel om haar passie voor het beeldhouwen verder vorm te geven. Ook leerde zij hier het gehele proces om beelden zelf in brons te gieten.

Vervolgens heeft Afke jaren lesgegeven aan (haar oude) opleiding Kunstzinnige therapie in Leiden. Zij gaf onder andere kunstlessen, gaf college in kunst- en cultuurontwikkeling, en zette zich in voor de kwaliteitszorg.

Sinds 4 jaar werkt Afke als Kunstzinnig therapeut bij de Borgstichting in Haarlem, onderdeel van Lievegoed. Dit is een antroposofisch dagbehandelcentrum voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Hier heeft zij met name veel gewerkt met klei en steen en is de meer lichaamsgerichte kunstzinnige therapievorm verder gaan ontwikkelen. Zij specialiseerde zich in Bokscoaching voor cli├źnten waarvan de weerbaarheid vergroot mocht worden, de vitaliteit even een flinke boost mocht krijgen of emoties erg vast bleken te zitten. 

In 2020 startte Afke haar eigen praktijk voor kunstzinnige therapie, als onderdeel van VlietZorg. Dit is een eerstelijnscentrum voor integratieve geneeskunde in Haarlem.

Ben je ge├»nteresseerd in een mogelijk therapeutisch traject? Neem dan gerust contact op. Of lees Afkes Beeldend Blog.