Bokscoaching: Uit je hoofd en in je lichaam

Ik zet bokscoaching in als lichaamsgerichte ondersteuning in de kunstzinnige therapie. De Nederlandse Vereniging van Kunstzinnige Therapie (NVKT) heeft mij gevraagd een artikel over bokscoaching te schrijven voor hun vakblad Reliëf. Het artikel gaat over mijn ervaringen met bokscoaching, en over mijn visie op lichaamsgericht werken in de kunstzinnige therapie.

Uit het artikel:

Wat mij betreft is de waarde van lichaamsgericht werken dat het de cliënt present maakt: in het hier en nu aanwezig laat zijn, iets wat in deze hectische en behoorlijk cognitief georiënteerde tijd een hele uitdaging is. Present zijn is volgens mij een voorwaarde voor het kunstzinnig therapeutisch proces. Ik geloof dat het doel van therapie is om de kwaliteit van leven in het hier en nu te verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om stil te staan bij wat men ervaart in het moment. Verder helpt lichaamsgericht werken spanning en stress te ontladen, vertrouwen te krijgen in- en te luisteren naar je lichaam en vermindert het de neiging tot piekeren aanzienlijk.

Artikel Bokscoaching Relief

2 gedachten over “Bokscoaching: Uit je hoofd en in je lichaam

  1. Goed hoor die combinatie boksen en het kunstzinnige , vult en stimuleert elkaar, goed artikel trouwens over boksen.Smaakt naar meer…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.