Dankzij Corona leren we de waarde van onthaasten kennen.

“Misschien zeggen we straks: ik ga even in de Coronastand”

Witte Hoogendijk in de Volkskrant
Artikel van psychiater Witte Hoogendijk

Wat de waarde van onthaasten is, beschrijft Psychiater Witte Hoogendijk in de Volkskrant van zaterdag. Dat is een interessante kant van deze Corona-periode. We ontdekken dat veel van onze afspraken in onze volle agenda’s minder belangrijk zijn dan we dachten. Veel van ons ervaren zelfs een soort opluchting dat er nu minder ‘hoeft’. Dat gevoel herken ik persoonlijk.

Volgens Hoogendijk is het belangrijk dat we in deze periode zelf bewuster omgaan met alle mediaberichten over Corona die op ons afkomen. We kunnen hier meer eigen regie in nemen. Dat is belangrijk om stress niet te veel te laten oplopen. Ook schrijft hij dat bij mensen met psychische kwetsbaarheden in deze situatie vaak een gezond deel van hun psyche wordt aangesproken, doordat er opeens concreet iets aan de hand is.

Met mijn kunstzinnige oefeningen die ik mijn cliƫnten nu wekelijks digitaal aanbied op mijn Beeldend Blog richt ik mij ook op dit gezonde deel. Dit deel versterken en meer de ruimte geven is mijn doel hierbij. Wil je meedoen aan mijn oefeningen? Kom dan elke donderdag terug op mijn blog!

Afke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.