Workshops beeldhouwen / boetseren

In mijn cursussen en workshops beeldhouwen en boetseren ga ik met deelnemers op zoek naar hun eigen beeldentaal. Hierbij stimuleer ik hen zich te richten op het proces van beeldhouwen en niet teveel bezig te zijn met het resultaat. Dat het resultaat vaak veel blijdschap veroorzaakt is een mooie bijkomstigheid. Wat men gaandeweg tijdens het werk aan inzichten opdoet is nog veel meer van waarde. Ik help hen hierop te reflecteren, maar moedig hen ook aan om elkaar van feedback te voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken in deze een meerwaarde heeft. Thema’s van cursussen zijn bijvoorbeeld metamorfose, ontwikkelingsreeks, platonische lichamen boetseren, groot boetseren, 12 zintuigen kunstzinnig beleefd.

In september / oktober 2020 geef ik een cursus van het eerste deel van de 12 zintuigen (beschreven door Rudolf Steiner) in samenwerking met het antroposofisch centrum Haarlem. Dit zal plaats vinden bij het van Damhuis, gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem, gelegen aan het prinsenbolwerk. Nadere info hier.

Indien u ge├»nteresseerd bent in mijn cursussen of workshops beeldhouwen – bijvoorbeeld op maat voor uw organisatie – neem dan gerust contact met mij op.

Texelweek beeldhouwen