Workshops beeldhouwen / boetseren

In mijn cursussen en workshops beeldhouwen en boetseren ga ik met deelnemers op zoek naar hun eigen beeldentaal. Hierbij stimuleer ik hen zich te richten op het proces van beeldhouwen en niet teveel bezig te zijn met het resultaat. Dat het resultaat vaak veel blijdschap veroorzaakt is een mooie bijkomstigheid. Wat men gaandeweg tijdens het werk aan inzichten opdoet is nog veel meer van waarde. Ik help hen hierop te reflecteren, maar moedig hen ook aan om elkaar van feedback te voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken in deze een meerwaarde heeft. Thema’s van cursussen zijn bijvoorbeeld metamorfose, ontwikkelingsreeks, platonische lichamen boetseren, groot boetseren, 12 zintuigen kunstzinnig beleefd.

Indien u geïnteresseerd bent in mijn cursussen of workshops beeldhouwen – bijvoorbeeld op maat voor uw organisatie – neem dan gerust contact met mij op.

Texelweek beeldhouwen

Met veel plezier heb ik de Kunstzinnige cursus Zintuigen gevolgd bij Afke, een bijzondere, zintuiglijke cursus.
De theorie heb ik op een ontspannen en levendige manier, met duidelijke en bijzondere voorbeelden, tot me genomen. Veel ervan heb ik nog in mijn herinnering.
De oefeningen waren zeer zorgvuldig en liefdevol voorbereid en werden duidelijk uitgelegd. De vier behandelde zintuigen heb ik met mijn denken, voelen en willen kunnen ervaren. Mijn tastzin is gestimuleerd en ‘wakker’ geworden, mijn levenszin is zichtbaar geworden, mijn zelfbewegingszin heb ik kunnen ervaren en mijn evenwichtszin is gevoed.
In alles is duidelijk dat Afke heel goed thuis is in de aangeboden materie en deze zelf heeft doorvoeld. Er zat een goede balans in het theoretische en praktische deel van de lessen.
Ik heb veel plezier, rust en warmte ervaren tijdens deze cursus. Bedankt Afke, ik kijk uit naar het vervolg.

Dorien