Tarieven en vergoedingen kunstzinnige therapie

Tarieven voor particulieren
Een kennismakingsgesprek kunstzinnige therapie bij mijn praktijk is geheel vrijblijvend en GRATIS! Voor mijn tarieven en vergoedingen geldt dat ik de therapiesessies geef op individuele basis voor een duur van 60 minuten. De sessies kosten € 75,- per keer. Deze prijs is inclusief materialen, met uitzondering van grotere stenen.

Vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering
Kunstzinnige therapie / vaktherapie beeldend / beeldende therapie wordt door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Je moet dan wel een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Het eigen risico geldt hierbij niet aangezien die alleen geldt voor zorg die valt onder de basisverzekering. Kunstzinnige therapie valt onder het label ‘alternatieve geneeswijzen’. In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je nagaan voor welke vergoeding je in aanmerking komt of vraag het na bij je zorgverzekeraar. Zie ook de Zorgwijzer voor een overzicht van vergoedingen bij verschillende verzekeraars.

Persoonsgebonden Budget (PGB)
Vanuit de PGB-regeling kan kunstzinnige therapie vergoed worden. Dan kan de therapie als (activerende) begeleiding worden geadministreerd.

Afzeggen van je afspraak
Het afzeggen van je afspraak kan tot 24 uur voor aanvang van je sessie. Afspraken, die je korter van tevoren afzegt of niet nakomt, moet ik volledig in rekening brengen.

Ben je geïnteresseerd in een mogelijk therapeutisch traject? Neem dan gerust contact met mij op.

Schilderijen gemaakt door een cliënt van Kunstzinnige therapie / vaktherapie beeldend / beeldende therapie