Curriculum Vitae

P1070997

Werkervaring

2016 tot heden: vaktherapeut beeldend Borgstichting onderdeel van Lievegoed, Haarlem

De Borgstichting biedt dag- en polibehandeling aan mensen met psychiatrische op psychosociale  problematiek. We werken er vanuit het antroposofisch holistisch mensbeeld. Kunstzinnige therapie is een onderdeel van het behandelingsaanbod.

2004 tot heden: Beelden in opdracht.

In mijn atelier maak ik organisch vormgegeven beelden voor (particuliere) opdrachtgevers voor hun bedrijf, huis of tuin. De beelden geef ik vorm in een dialoog met de opdrachtgever.

2004 tot 2016: Boetseer- en tekendocent en studieloopbaan- en stagebegeleider en kunst en cultuurontwikkelingsdocent aan de opleiding Kunstzinnige therapie, Hogeschool Leiden. tevens was ik daar kwaliteitszorgcoordinator en proefstudeercoordinator van de opleiding KT.

Hier gaf ik o.a. kunstlessen aan studenten van het eerste en tweede jaar voltijd en deeltijd.

2005: Boetseercursus ‘Vrij kunstzinnige jaren’ voor cursuscentrum de Zonneboom

Voor eerstejaarsstudenten van de ‘Vrij kunstzinnige jaren’ gaf ik een kennismakingscursus met boetseren waarbij het thema ‘de vier elementen’ centraal staan.

2005 en 2007: Cursusweken beeldhouwen op Texel

In mei en juli 2005/ juli 2007 gaf ik thematische cursusweken beeldhouwen op Texel. De cursussen gaan uit van de Zonneboom, een cursuscentrum in Leiden.

2002 tot 2005: Artistiek coach op Phila del ART

Phila del ART is een atelier voor kunstenaars met een handicap. Ik begeleidde de deelnemers daar bij het schilderen en tekenen en hielp hen bij het opzetten van exposities en verkoop van hun werk.

1996 – 1997:  ‘Co-worker’ bij Camphill Blair Drummond, Stirling (Schotland)

Camphill Blair Drummond is een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap. Ik was er gedurende vijf maanden begeleider en docent weven en boekbinden.

Opleiding

Jan. 2019: cursus mindful (groot) Boetseren bij Praktijk Beeldrijk.

Mei 2019: 3 daagse cursus therapeutisch (groot) boetseren ‘de levensperiode van 21 tot 35 jaar. gegeven door Ulrikke Stockholm (CH)

Juni 2019: cursus Boksen als agogisch middel. Bij Bokscoaching academy.

Nov. 2019: training GIT-PD: Guideline-informed treatment Personality Disorders in de praktijk. Altrecht.

GIT-PD is gebaseerd op bewezen effectieve kenmerken die binnen alle evidence based behandelmethoden voor persoonlijkheidsstoornissen worden gehanteerd. De training behandelt de basisprincipes van deze gestructureerde psychotherapeutische behandeling voor bovenstaande doelgroep.

2007- 2008: Didactische cursus voor HBO-docenten bij Centrum voor Nascholing Amsterdam (Uva/Hva)

2001 – 2003: Organische Vormgeving, Particuliere opleiding in Zutphen

Dit is een drie jaar durende opleiding tot organisch vormgever. Het ambacht bronsgieten is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

2003: Basiscursus Autisme bij Stichting Philadelphia Zorg

1997 – 2001: Sociaal Kunstzinnige Therapie, Hogeschool Leiden

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool Leiden ben ik actief geweest in de OpleidingsCommissie en als klassenvertegenwoordiger. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op het boetseren binnen de Kunstzinnige Therapie.

1990 – 1996: HAVO, ‘Vrije’ Rudolf Steiner school, Haarlem