Cursus omgevingsgerichte zintuigen

Gedurende 4 zaterdagochtenden gaan we aan de slag met de omgevingsgerichte zintuigen zoals Rudolf Steiner deze zo mooi heeft beschreven: de reukzin, de smaakzin, de kleurzin en de warmtezin. We zullen deze zintuigen onderzoeken door middel van kunstzinnige en ervaringsgerichte oefeningen.

Dankzij deze zintuigen kunnen we ons openstellen voor de omgeving en voor al wat de ontluikende lente ons te bieden heeft zodat we ons eraan kunnen opladen na de lange wintertijd. Ook figuurlijk gezien bieden deze zintuigen ons heel veel! Zo biedt de warmtezin ons het vermogen om ergens warm voor te lopen en geeft de reukzin ons de mogelijkheid om ergens een neus voor te ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in!

De cursus is er voor ieder die de zintuigen bewuster wil gaan inzetten voor zichzelf en/of in het werk. Tevens is het een mooie ervaringsgerichte nascholing voor kunstzinnig therapeuten (6 am accreditatiepunten door NVKToag zijn toegekend). De cursus sluit naadloos aan op de eerder gegeven cursus van ‘de lichaamsgerichte zintuigen’, maar kan ook prima los daarvan gevolgd worden. 

Praktisch:

  • Data: zaterdag 6 en 20 maart en zaterdag 10 en 24 april
  • Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur
  • Locatie: Therapeuticum Haarlem, Prinsen Bolwerk 3b, Haarlem
  • Kosten: 60 euro. Incl. koffie/thee excl. materiaalkosten
  • Materiaalkosten: 10 euro (in totaal)
  • Aantal cursisten: minimaal 6 / max.12
  • Cursusleider: Afke Roggeveen (https://afkeroggeveen.nl)

Met veel plezier heb ik de Kunstzinnige cursus Zintuigen gevolgd bij Afke, een bijzondere, zintuiglijke cursus.
De theorie heb ik op een ontspannen en levendige manier, met duidelijke en bijzondere voorbeelden, tot me genomen. Veel ervan heb ik nog in mijn herinnering.
De oefeningen waren zeer zorgvuldig en liefdevol voorbereid en werden duidelijk uitgelegd. De vier behandelde zintuigen heb ik met mijn denken, voelen en willen kunnen ervaren. Mijn tastzin is gestimuleerd en ‘wakker’ geworden, mijn levenszin is zichtbaar geworden, mijn zelfbewegingszin heb ik kunnen ervaren en mijn evenwichtszin is gevoed.
In alles is duidelijk dat Afke heel goed thuis is in de aangeboden materie en deze zelf heeft doorvoeld. Er zat een goede balans in het theoretische en praktische deel van de lessen.
Ik heb veel plezier, rust en warmte ervaren tijdens deze cursus. Bedankt Afke, ik kijk uit naar het vervolg. 

Dorien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.