Kunstzinnige cursus zintuigen

Tastzin, boetseren, art therapy, kunstzinnige therapie, vaktherapie beeldend, Afke Roggeveen, kunstzinnig therapeut

In september start ik een kunstzinnige cursus met zintuigen als uitgangspunt:

Tijdens deze kunstzinnige cursus gaan we samen op ontdekkingsreis door het rijk van de zintuigen zoals die zijn beschreven door Rudolf Steiner. En nee, hij heeft er geen 5 maar wel 12 benoemd! Wij richten ons in deze 4 bijeenkomsten op de meest fysiek georiënteerde zintuigen. Op de tastzin, de levenszin, de zelf-bewegingszin en de evenwichtszin.

De tastzin die kennen we allemaal wel in meer of mindere mate. 
De levenszin, het zintuig dat ons signalen geeft over onze gezondheid vinden we al lastiger om te verstaan, laat staan dat we er goed naar luisteren/handelen. Wat de zelf-bewegingszin en de evenwichtszin betekenen en hoe we die middels kunstzinnig werken kunnen beleven, komt uitgebreid in de cursus aan bod. Nieuwsgierig? Zin om kunstzinnig hiermee aan de slag te gaan? Voel je van harte welkom! 

De kunstzinnige oefeningen zijn veelal lichaamsgericht waarbij niet het resultaat maar de beleving centraal staat van wat we al werkend met onder andere klei, zand en krijt tegenkomen. De cursus komt voort uit een samenwerking tussen mijn praktijk en Therapeuticum Haarlem.

Cursusdata: 17 en 24 september, 1 en 8 oktober 
Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur
Cursus kosten: €60,- 
Materiaalkosten: € 8,-
Kunstzinnige ervaring niet vereist
Locatie: Therapeuticum Haarlem

2 gedachten over “Kunstzinnige cursus zintuigen

  1. Met veel plezier heb ik de Kunstzinnige cursus Zintuigen gevolgd bij Afke, een bijzondere, zintuiglijke cursus.
    De theorie heb ik op een ontspannen en levendige manier, met duidelijke en bijzondere voorbeelden, tot me genomen. Veel ervan heb ik nog in mijn herinnering.
    De oefeningen waren zeer zorgvuldig en liefdevol voorbereid en werden duidelijk uitgelegd. De vier behandelde zintuigen heb ik met mijn denken, voelen en willen kunnen ervaren. Mijn tastzin is gestimuleerd en ‘wakker’ geworden, mijn levenszin is zichtbaar geworden, mijn zelfbewegingszin heb ik kunnen ervaren en mijn evenwichtszin is gevoed.
    In alles is duidelijk dat Afke heel goed thuis is in de aangeboden materie en deze zelf heeft doorvoeld. Er zat een goede balans in het theoretische en praktische deel van de lessen.
    Ik heb veel plezier, rust en warmte ervaren tijdens deze cursus. Bedankt Afke, ik kijk uit naar het vervolg. Dorien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.