Kunstzinnige cursus zintuigen

Tastzin, boetseren, art therapy, kunstzinnige therapie, vaktherapie beeldend, Afke Roggeveen, kunstzinnig therapeut

In september start ik een kunstzinnige cursus met zintuigen als uitgangspunt:

Tijdens deze kunstzinnige cursus gaan we samen op ontdekkingsreis door het rijk van de zintuigen zoals die zijn beschreven door Rudolf Steiner. En nee, hij heeft er geen 5 maar wel 12 benoemd! Wij richten ons in deze 4 bijeenkomsten op de meest fysiek georiënteerde zintuigen. Op de tastzin, de levenszin, de zelf-bewegingszin en de evenwichtszin.

De tastzin die kennen we allemaal wel in meer of mindere mate. 
De levenszin, het zintuig dat ons signalen geeft over onze gezondheid vinden we al lastiger om te verstaan, laat staan dat we er goed naar luisteren/handelen. Wat de zelf-bewegingszin en de evenwichtszin betekenen en hoe we die middels kunstzinnig werken kunnen beleven, komt uitgebreid in de cursus aan bod. Nieuwsgierig? Zin om kunstzinnig hiermee aan de slag te gaan? Voel je van harte welkom! 

De kunstzinnige oefeningen zijn veelal lichaamsgericht waarbij niet het resultaat maar de beleving centraal staat van wat we al werkend met onder andere klei, zand en krijt tegenkomen. De cursus komt voort uit een samenwerking tussen mijn praktijk en Therapeuticum Haarlem.

Cursusdata: 17 en 24 september, 1 en 8 oktober 
Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur
Cursus kosten: €60,- 
Materiaalkosten: € 8,-
Kunstzinnige ervaring niet vereist
Locatie: Therapeuticum Haarlem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.